VAKANTIE 2013 SOLENT

VAKANTIE 2013 Met de Harrewar naar de SOLENT

 

Zondag 14 juli 2013 |  Wolphaartsdijk - Breskens   17 nautical Miles (nM)

Na een zoals gebruikelijk voor de vakantie, hectische week, vertrokken we zondag 14 juli uit Wolphaartsdijk. We hadden de afgelopen maanden allerlei scenario's bedacht wat we zouden gaan doen deze zomer. Marian zou graag eens naar ItaliĆ« willen gaan, naar SiciliĆ« oa. Het was toch eigenlijk niet zo'n goed idee; het is daar erg warm in die tijd dat wij zouden kunnen gaan en bovendien zeer duur. Aangezien het werk van Guus ook niet zoveel heeft opgeleverd in het voorjaar, moesten we dat maar niet doen. Een weekje fietsen leek Marian ook erg leuk, maar eerst zouden we dan een paar weken gaan zeilen. Het werd dus de Solent met de zeilboot, maar het hadden ook de Wadden kunnen zijn, want we zouden het af laten hangen van de wind. Nu was het al een paar weken N, NE, dus dachten we dat zal niet lang duren, maar toch wel dus. Nog zeker de hele week en ook een gedeelte van de volgende week zou het NE zijn.

We hadden de avond tevoren onze zoon Auke's verjaardag gevierd. Hij werd 30 jaar die zondag, zijn vrienden hadden een prachtig feest georganiseerd voor hem in de Ostpit.

Die zondag sliepen we nog uit, onze dochter Eefje en haar vriend Martijn waren ook bij ons, dus even gezellig samen ontbijten en om 12 .00 uur vertrokken we. We haalden zus Diana en de neefjes Sjoerd en Ivo op, want die wilden mee varen tot Vlissingen. Het was prachtig weer, dus even zwemmen op het Veerse Meer. Na dat zwager Arthur ze kwam ophalen, zijn wij naar Breskens gevaren, waar we laat in de avond aankwamen. De havenmeester was al naar huis.

 

Maandag 15 juli 2013  |  Breskens - Dunkerque  55 nM

Vandaag is het prachtig weer. We zijn vroeg op en zijn al vroeg onderweg naar Dunkerque, waar we zo rond 16.00 uur zijn. We zijn vandaag Belgie gepasseerd en hebben dat letterlijk links laten liggen. Vanavond dus gelijk maar de Franse gastenvlag in het stuurboordwant. zeilboot Harrewar 

 

Dinsdag 16 juli 2013  |  Dunkerque - Boulogne-sur-Mer  40 nM

Dinsdagochtend vertrekken we om 7.45 uur uit Dunkerque en arriveren om 14.30 uur in Boulogne-sur-Mer. Het is wederom heerlijk weer en we moeten wel een stuk motoren, de wind is zwak NE. In Boulogne is het helemaal niet druk, we kunnen kiezen uit een groot aantal lege boxen.

 

Woensdag 17 juli 2013   |  Boulogne-sur-Mer - Eastbourne  48 nM

Woensdagochtend om 6.00 uur vertrekken we uit Boulogne met het plan naar Engeland te varen. Wij moeten de motor weer aan om toch op 5 knts uit te komen. We varen bijna voor de wind en het is bikinitijd. We zijn al vroeg in Eastbourne en hebben een prachtig plekje bij de sluis, we zien alles binnen komen. Biertje en wijntje erbij en heerlijk genieten van de zon. Even boodschappen doen en dan aan de BBQ, met Engelse vegetarische schnitzels, niet erg lekker, maar met een sausje en een stokbroodje is het toch lekker. We hebben inkopen gedaan in een megagrote ASDA supermarket. Onze zoon Auke is inmiddels ook met vakantie, zit in Frankrijk met 8 man en gaan daar motorcrossen. Wij zetten ons horloge een uur achteruit. 

 

Donderdag 18 juli 2013   |   Eastbourne - Brigton   19 nM

Donderdag varen we van Eastbourne naar Brighton, weer weinig wind, NE, maar het is niet zo ver; 4 uurtjes varen, dus proberen we te zeilen. Het is nog maar 14.00 uur als we aankomen en niet druk daar, dus we kunnen kiezen waar we gaan liggen. Op het eind van een lange steiger liggen we mooi. We zwemmen wat, Guus noodgedwongen, want de dieptemeter en log gingen onderweg stuk, gaven geen signaal meer. Het is gelukkig wel weer te repareren (het euvel bleek in het klokje zelf te zitten, draadje met slecht contact) want een nieuw log kost een paar dagen wachten en ook weer een paar honderd euro. We hebben nog wat BBQ-spul over, dus hup gaat de BBQ weer aan. Voor het eerst dit jaar hebben we een Cobb en dat gaat fantastisch. Zelfs in de kuip maken we er gebruik van. 's-Avonds drinken we nog een paar wijntjes met Evert en Paulien van de Zeedeler, medeclubleden van de WSVW, die we eigenlijk nog niet kenden en die we hier ontmoetten.  

Marian is druk in de weer met het zoeken van een tandarts. Er is een vulling los, zo nu en dan heeft ze flink kiespijn. Het is echter heel lastig om iemand te vinden, eentje zei, kom in september maar langs, grapjas.  Na bij 6 praktijken tevergeefs te hebben gevraagd, op zaterdag vinden we eindelijk een tandarts die haar helpt. Er zit een bacterie in de kies, de zeer vriendelijke vrouwelijke tandarts, spuit er antibiotica in en vult hem en klaar. Opgelucht weer verder met de vakantie. Het waait die zaterdag 5 a 6 Bft. Het is nog steeds goed weer, maar wel wat bewolkt. We halen nog wat brood 's-avonds, vullen de watertank en gaan op tijd naar bed, want willen om 8 uur vertrekken naar de Solent. Het zou 4 a 5 bft waaien, NE, dus mooi, maar Guus gelooft er niets van. Hij denkt dat het wel minder zal waaien, zo als altijd. Hij krijgt gelijk....

 

Zondag 21 juli 2013   |   Brigton - Cowes 45 nM

Om 8.00 uur weg uit Brighton, het is zonnig er staat een NE wind, niet al teveel, we varen eerst lekker, maar al gauw zakt de wind in en liggen we  pal voor de wind wat te drijven op de stroom. Dat schiet niet op, dus motor weer bij. We besluiten om door te gaan naar Cowes op het Isle of Wight, het is druk op het water en wat een mooi zeilgebied is dat toch, die Solent. We varen zo'n 2 mijl de rivier Medina op en liggen even later aan de visitors potoon, tegen over Folly Inn. Voor het eerst dit jaar blazen we de bijboot op, roeien naar de dinghy-steiger We maken een wandeling langs de Medina en drinken wat in de bij zeilers wereldberoemde Folly Inn. De  volgende ochtend, maandag, pakken we de fietsjes, rijden, nou ja ook af en lopen naar East Cowes. Het is best steil, maar Guus heeft daar geen last van, die fietst gewoon door. We nemen de pont naar East Cowes en lopen daar lekker rond, zo'n leuk plaatsje. Uiteraard ook even langs de bekende fotograaf Beken of Cowes, die gezien zijn grote reputatie, een heel klein winkeltje heeft. Het is heel warm, Guus heeft er last van. We fietsen langs de Medina naar Newport, een prachtig vlak ritje door bospaadjes. Dan fietsen we vanaf Newport langs de andere kant van de rivier, dat is ook zo mooi. Vandaag per sms contact gehad met clubgenoten Joost en Marian van de Kokkel; zij liggen aan een mooring in Newhaven, zo'n 10 mijl van ons vandaan. We spreken af, dat ze ook hier naar toe komen. In Cowes zien we ze langsvaren en als we bij de boot komen, liggen Joost en Marian met de Kokkel achter ons, gezellig! We drinken wat en daarna de BBQ aan en het is een mooie avond.

 

Dinsdag 23 juli 2013   |   Cowes

Dinsdagochtend kan Guus slecht uit bed, was toch wat later geworden dan we de laatste tijd gewend zijn, ik zit al vroeg buiten te genieten van de rust. Het is wat bewolkt en het waait, dus niet zo bloedheet meer. De barometer is ook flink gezakt, dus wat gaat er komen, we zullen het zien. We zijn de laatste weken ook wel verwend, zulk mooi weer, alleen maar buiten zijn. We gaan met de bus een eiland toer maken. Voor 10 pond p.p. kunnen we 24 uur overal met de bus naar toe. Het is erg leuk, we rijden van Ryde naar Ventnor, dat is het uiterste zuiden. Daar zijn zandstranden en prachtige hoge heuvels. Het doet erg denken aan Guernsey, net zo mooi. We maken nog een wandelingetje langs de Folly Inn voor het slapen gaan en kijken terug op weer een mooie dag.

 

Woensdag 24 juli 2013   |   Cowes - Lymington  12 nM

Deze ochtend vertrekken Joost en Marian om 8.00 uur naar Chichester, zij gaan weer richting huis. We zetten de wekker zodat we ze kunnen uitzwaaien, maar ze zijn al wat vroeger weg gegaan, dus zien we ze niet meer. We doen alles op het gemakje en gaan rond 12.00 uur weg, naar Lymington. Het is een mooi windje, we lopen goed, met stroom mee zijn we er snel. Het is een luxe haven, de Berthon Lymington Marina, maar wel erg duur. We betalen 41 pond voor 1 nacht, pffff. Wel een prachtig douche gebouw met hele mooie douches. Een leuk plaatsje Lymington, we eten er fish en chips, nou die vis was groot, de friet was vet en veel, maar wel lekker makkelijk om eens een keer niet te hoeven te koken. We horen het 's-nachts regenen, voor het eerst sinds we weg zijn.

 

Donderdag 25 juli 2013   |   Lymington - Poole     25 nM

Als we wakker worden is het bewolkt, beetje miezerig, maar niet fris. We halen nog wat boodschappen en diesel en varen om een uur of 2 weg, op naar Poole. Er staat een stevig windje en we moeten aan de wind. Er staat op het nauwste stukje tussen Wight en het vaste land 4.5 knts stroom! We vliegen over de grond. Het is 25 mijl, we zijn in het aanloop geul al om 17.30 uur. We gaan in Poole harbour, een gebied van tientallen vierkante kilometers, aan een mooring, er liggen hier heel veel moorings, langs het mooie Brownsea Island. We liggen een paar honderd meter van de kant in volstrekte eenzaamheid. Het stroomt als een gek, maar we pikken snel een boei op en liggen prima dachten we. Tot de dieptemeter steeds meer ging piepen, we lagen op een ondiep stuk, nog 10 cm onder de kiel en op den duur niets meer. We zijn naar wat dieper water gevaren en liggen nu op een meter of 2 onder de kiel. Het was afgaand water, toen stond het even stil en in no time kwam het op, dat gaat hard hier.

Vrijdagochtend, wakker worden en de zon zien en heerlijk liggen dobberen. Warme broodjes en thee, niets hoeft, lezen, smsje sturen naar Marja en Kees, koffie drinken. Het is een luie dag en dat is ook wel eens prettig. Het is mooi om te zien hoe we steeds van richting veranderen met de boeg van de boot, steeds wisselt de stroom van richting. Hoe het precies zit met dat tij is ons een beetje een raadsel. We bakken pannenkoeken vandaag en we zitten nog lang buiten 's- avonds.

Zaterdag, iets bewolkt, maar lekker van temperatuur. We varen na de koffie weg, willen eens naar het stadje Poole. We moeten wat boodschappen, willen douchen enz. Poole is een leuk plaatsje. We gaan naar de haven van de locale watersportvereniging. Ze zijn hier niet echt berekend op passanten, maar we krijgen er een mooie box. Het stadje is gezellig druk, leuke binnenstad, een boulevard, waar rondvaart bootjes afmeren. Het blijft warm, maar als we boodschappen hebben gedaan is het aan het regenen. Het blijft tot een uur of 9 regenen, moeten dus binnen gaan zitten voor de eerste keer deze vakantie. Het begint te waaien, morgen zal het 4bft met uitschieters naar 5 a 6 zijn, niet leuk dus. We willen naar de Beaulieu River, dat is wel 34 mijl dus een uur of 6 varen. Gaan om 8 uur weg, wekker staat op 7 uur.

 

Zondag 28 juli 2013   |   Poole - Beaulieu River   33 nM

Zondagochtend is Marian om 5 uur wakker, het waait nogal en ze kan niet meer slapen. We staan op om 7 uur, eten wat en vertrekken rond 8 uur. Het is droog, zonnig en we gaan zeilen, grootzeil gereefd en genua vol uit. We gingen hard, halve wind, 3 mijl stroom mee, we kwamen veel te vroeg aan bij De Beaulieu River, konden nog niet naar binnen. Genua eraf, zodat we wat vaart minderden, maar nog steeds te hard. Dan alles eraf en een beetje rondgedreven, terwijl Guus tracht een vis te vangen. Verder dan trachten is het niet gekomen. Dan eindelijk om 13.15 uur kunnen we de Beaulieu River op.Het is ruim een uur varen voor we in Bucklers Hard afmeren. Een pracht plekje aan de steiger, met aan de buitenkant zicht op de bossen. We betalen hier 36 pond, hebben stroom, wifi, prima. Vlug de wandelschoenen aan en we lopen langs het water en door de bossen naar het dorpje Beaulieu. Wat een prachtige omgeving en wat geniet ik er van. We zijn hier jaren terug eens geweest we vonden het toen ook prachtig. Het dreigt steeds een beetje te gaan regenen, maar we komen droog terug op de boot. Zitten lekker met een drankje nog buiten, maar dan regent het uiteindelijk toch een poosje. We hebben net lekker nasi gegeten, Guus heeft de afwas gedaan en begint nu aan een ander klusje, niet echt mooi: het aanrechtbakje uit het blad demonteren! Het lekt al een poos tussen bakje en aanrechtblad en hij wil opnieuw kitten, maar eerst moet de oude kit er uit, pffffff. Tis een troep.

 

Maandag, waait behoorlijk, we slapen lekker uit en gaan allebei eens douchen en als ik terug kom, zie ik dat het afwasmiddelflesje omgekieperd is en alles is er uit gelopen en het kastje zit er helemaal onder. Ook onder de vloerdelen is het flink plakkerig. We hebben dus wat op te ruimen. Dan ook maar een wasje doen, toch bezig. Het weer knapt op, we gaan op de fiets naar Beaulieu, om brood, er zijn 2 kleine winkeltjes, die een paar broodjes hebben en veel dure jams enz. We kopen alleen stokbrood, moeten maar eens flink inslaan als we weer eens een supermarkt zien. We zitten in het zonnetje, het waait wel behoorlijk, maar de temperatuur is prima. Nog een wandeling gemaakt, mooi engels landschap. Guus wil koken, dus met schortje voor gaat ie gebakken aardappelen maken met boontjes. Lekker hoor! Het gaat 's-nachts regenen, dat blijft het doen tot een uur of 12 de volgende dag.

Dinsdag, we zitten dus de hele ochtend binnen, lezen, weerberichten op zoeken, koffie drinken, gastankje halen, beautycase herindelen, zitten pillen in van 2005! We blijven hier vandaag, want zo rond 4 uur, gaat het 5 Bft waaien met uitschieters naar 7 Bft.  Voor een bange schieter als ik is dat teveel.

 

Woensdag 31 juli 2013   |  Beaulieu River - Bembridge   15 nM

Uiteidelijk was het gisteren later nog prachtig weer geworden, de wind stelde niet veel voor en de zon was fel. We hebben nog een rondje gefietst, naar Beaulieu en wat verder naar het motormuseum. Vanmorgen was het bewolkt en wat miezerig, maar al snel was het droog en lekker buiten. We zouden om 14.30 uur vertrekken naar Bembridge op het Isle of Wight. Eerder zou niet kunnen omdat er dan nog niet genoeg water zou staan. Ik zag een nederlandse zeilboot binnen komen en vroeg hoe diep deze stak. Dat was 2 meter, dus konden wij ook weg, het was toen 13.30 uur. Het ging goed, we waren om 16.30 uur in Bembridge, ook dat ging goed, hoewel we maar 30 cm onder de kiel hadden op sommige plekken. Het is mooi om hier te liggen, aan een lange steiger en we hebben 2 boten naast ons. Het zijn bijna allemaal engelsen en 4 nederlanders. We lopen langs een leuk pad naar het dorpje St. Helen, daar hebben we gegeten in een restaurant. Alles is een eind op, dus morgen gaan we naar Bembridge, daar is een grote supermarkt. We gaan op de fietsen, want het is een eind lopen, rondom de haven. Het is vroeg donker vanavond, al om 21.30 uur, maar nog lang lekker van temperatuur.

 

Donderdag, weer een heerlijke zonnige dag. We ontbijten buiten en pakken daarna de fietsjes om naar Bembridge te gaan. Je moet dan rond de baai fietsen, langs de droog vallende bootjes en langs de boathouses. Die zijn prachtig, sommige zijn boten waar een kompleet huis opgebouwd is. We moeten even een klim maken om in het centrum te komen van Bembridge. Het is een dorp, er zijn een paar winkels, waar onder een supermarkt. We halen wat BBQ spul en brood. Het is een leuk plekje, met strand en duintjes, vakantiehuizen. We fietsen terug naar de boot en liggen lekker te lezen en te genieten van de zon. Er zijn hier net buiten de steiger waar we liggen duinen en we lopen nog eens door de duinen naar het strand. Het is mooi zand en is best druk, er is een camping aan het strand, heel mooi op een heuvel. We lopen terug, betalen de havenmeester: 26 pond. Moeten ook nog 3 pond voor het elektrisch betalen. Het is wel een heel leuk plekje, daar zullen we zeker nog eens naar toe gaan. 's-Avonds lang buiten gezeten en de BBQ was weer lekker (wijn ook).

 

Vrijdag 2 augustus 2013   |   Bembridge - Eastbourne  58 nM

Vandaag wordt pa Schipper 90 jaar! Wat een leeftijd, Marian stuurt een felicitatie naar broer Jan en zus Diana. Naar pa niet, dat kan niet meer, hij begrijpt dat niet meer. Het miezert en ziet er niet aanlokkelijk uit buiten. Toch vertrekken we om 9 uur, het waait gelukkig genoeg om te zeilen, zuid kracht 3. Eind van de ochtend komt de zon er bij en we varen nu voor de wind richting Eastbourne. Guus heeft de genua uitgeboomd en de bulletalie op het grootzeil. Hij doet weer een poging om een vis te pakken te krijgen, maar helaas, lukt niet. De wind kakt steeds meer in en we zijn nog maar bij Brighton. We doen de genua weg en de motor aan, hetgeen Guus niet blij maakt, maar anders zijn we wel heel laat in Eastbourne. De stuurautomaat gaat erop en we lezen wat. Om 19.00 uur zijn we in Eastbourne. Het is er druk, we moeten helemaal naar de brug en dan onder de brug door. Daar ligt de Mascotte met onze clubgenoten Arjan en Coby ook, we babbelen even, want we hebben weinig tijd, omdat we eerst om boodschappen willen. We gaan om 22.00 uur slapen, want om 5.15 uur gaat de wekker morgen.

 

Zaterdag 3 augustus 2013   |  Eastbourne - Dover   45 nM

Zaterdag, we zijn al voor dat de wekker afgaat wakker, gaan er om 5.00 uur uit. We zijn pas om 6 .00 buiten en daar begint het al behoorlijk te waaien. Eerst met vol tuig, bakstag wind. Dat gaat dan wel hard, maar niet prettig. We varen steeds meer voor de wind, de golven worden groter en ik ben hartstikke bang. Met veel gebeuk en gedoe het grootzeil er uiteindelijk af en dan alleen op de genua, we lopen nog 6.5 mijl. Het worden steeds grotere golven, voor mij een ramp. Wel prettig dat we al om 12.00 uur in Dover aankomen. Vlak voor de haven is het helemaal patat, zulke hoge golven en we klappen hard op het water. Wat een geweldig gevoel om nu binnen te liggen. Het waaide behoorlijk, de laatste paar uur, we denken kracht 6, nu wordt het minder. Het is een raar contrast, Guus geniet van snel en spannend, hoewel hij het ook geen prettig varen vond, en ik denk dat doe ik niet meer, vreselijk. Ja verschil is er! We gaan Dover bekijken, wat een afgang. Ik was zo'n 10 jaar geleden voor de laatste keer in Dover geweest, had een ander beeld in mijn hoofd van de binnenstad. Er stonden een heleboel winkels leeg, het zag er verpauperd uit allemaal. Dat was jaren geleden wel anders, dat weet ik wel. Vroeger kwamen de hoovercrafts hier nog aan, dat was prachtig om te zien, nu is dat terrein een een lege plek, ook vervallen. Vanavond eten we binnen, het is al vroeg frisser en met die wind erbij is het niet aangenaam.

 

Zondag, weer een warme dag en we gaan vandaag het Dover Castle bezoeken. Het is een leuk eindje lopen en het is er druk. We gaan met een gids de tunnel in, een rondleiding over wat zich in de tweede wereldoorlog daar afspeelde. Ook de tunnel waar een hospitaal was, gaan we met een gids bekijken. Heel indrukwekkend. We lopen rond daar en het kasteel en de uitzichten zijn mooi. We brengen daar de hele middag door en gaan eind van de middag terug. We kopen mossels, gekookte, en als ik ze gaan bakken, ruikt het niet lekker. We durven ze niet te eten, hup weg ermee. Dan maar een gebakken ei. Na het eten lekker lezen, wat we allebei veel doen, ja zelfs Guus heeft al 3 boeken uit, die heeft meestal geen tijd. Maar er is gelukkig dit jaar heel weinig te knutselen cq te repareren aan de boot. Ook lekker.

 

Maandag 5 augustus 2013   | Dover - Dunkerque   43 nM

Maandag, we varen om 8 uur richting Nieuwpoort, de zon schijnt, het waait niet al te veel. Guus trekt het grootzeil er op, maar na een kwartier heeft ie het bekeken; het moet er af en de  motor bij. Na weer een kwartier, begint het wat harder te waaien en wil hij weer opnieuw het grootzeil optrekken. Dat lukt niet, omdat de grootzeilval blijft hangen achter de radarreflector aan de voorzijde van de mast. Hij probeert van alles, maar het lukt niet om het te veranderen, voor de wind varen, halve wind, niets helpt. Dan de kraanlijn maar gebruiken als val. We zeilen weer en na een tijdje voor de wind. Het gaat steeds bewolkter worden en het waait steeds minder. We besluiten om dan maar naar Dunkerque te gaan. We zijn daar rond 3 uur, het is drukkend warm. Na het eten begint het hard te waaien en te regenen, een bui.

 

Dinsdag 6 augustus 2013   |   Dunkerque - Oostende   26 nM

Dinsdag gaan we pas om 12.00 uur weg, dus we slapen uit, douchen, tanken nog water en dan op naar Oostende. Mooi windje, lekker weer, alles bezeild, om 15.30 uur in Oostende. Daar is het behoorlijk vol in de eerste haven bij Robert, we kunnen nog wel een plek krijgen aan een mooring, maar daar bedanken we voor; hebben daar slechte ervaring mee, ketting in de schroef in het verleden. We gaan maar weer naar het Mercatordok, door de sluis en daar liggen we naast het grote zeilschip, de Mercator in een box. Met zo'n schip vergeleken, zijn we maar een klein bootje. We gaan lekker om mossels bij de Delhaize en allerlei lekkers. In de kuip mossels gegeten, heerlijk. We gaan nog eens een rondje lopen, kijken wie er in de voorste haven liggen, ( geen bekenden) en bewonderen de mooie nieuwe rode kunstwerken op de boulevard. Er zijn ook prachtige lampen en er spuiten gekleurde waterstralen uit de grond in een prachtige waterpartij.

 

Woensdag, het begint zacht te regenen, als ik de winkelstraat in loop op zoek naar kadootjes voor Auke, Eefje en Diana. Wat is het moeilijk om wat leuks te vinden, maar uiteindelijk vind ik voor Auke douchegel, een ruggeborstel en een nagelborstel. Voor Eefje amuse glaasjes en voor Diana een rieten strandtas. Voor mezelf koop ik een mosselpan, die had ik eerst voor Diana bestemd, maar toen zag ik later de strandtas en ik wist dat ze die  graag wilde hebben. Onze mosselpan van de boot was erg oud en versleten, dus wilde ik toch al een andere. We zitten nu al de hele dag binnen, want het regent behoorlijk, maar ja we mogen niet klagen, hebben nog zo weinig binnen moeten zitten. Guus gaat zo koken, hij heeft een forel en een gepaneerde kabeljauw gehaald,met gebakken aardappels en boontjes zal dat weer wel smullen worden.

 

Donderdag 8 augustus 2013   |   Oostende - Blankenberge   10nM

Donderdag, prima weer, we gaan naar Blankenberge, zo rond 10 uur vertrekken we. Het is maar 10 mijl, we gaan op de genua, anders zijn we er te vroeg. (duurt het te kort) De wind wordt steeds zwakker, aangezien we eigenlijk nog 2 tankjes met rode diesel hebben, zetten we de motor  aan. Dan kunnen we deze nog in de boot legen, want we zouden er wel gelazer mee kunnen krijgen in Nederland. Het is nog niet druk in Blankenberge, we kunnen liggen waar we willen. Deze keer gaan we maar eens in de stad liggen, we kunnen aan de langsteiger liggen die rechts is als je binnen vaart. Na een tijdje ligt het er toch vol, zowat allemaal nederlanders. Clubgenoten Marja en Kees met de Dinges zijn er ook, die zijn die dag met de trein naar Brugge. We halen wat BBQ  spul en jawel, we doen het weer. Kees en Marja komen gezellig langs, we zitten tot 24.00 uur buiten.

 

Vrijdag, als we buiten komen, zien we dat onze boot van voren en opzij onder de modder zit. Het lijkt of ze met modder aan het gooien geweest zijn. De boot achter ons is ook vuil. Wat raar, hoe kan dat nou? Ik ga eens vragen of de havenmeester een idee heeft hoe dat nou kan. Hij weet het inderdaad; hij zei dat de reddingsboot is uitgerukt die nacht en die hebben van die jetstreams die ze als ze weg varen gebruiken. Dat gaat onder de steiger door, naar de kant. Als het dan laag water is, spuit de modder van de kant er af en zo dus op onze boot. Lekker hoor, Guus is best even bezig geweest met alles schoon te maken. We zien dat er aan begin van de steiger een plaatsje is, we gaan daar liggen, want willen niet meer tegenover de reddingsboot liggen. We gaan naar de boulevard en drinken een sangria. Het is deze dag een uittocht van nederlanders, vreemd dat het zo rustig is.

 

Zaterdag 10 augustus 2013   |   Blankenberge - Haringvreter Veerse Meer   30 nM

Zaterdag, het is wat bewolkt en vannacht waaide het stevig. We gaan vandaag naar Vlissingen, pas om 14.00 uur gaan we weg. Het waait minder en het zonnetje komt erbij. Eerst lopen we halve wind, dan zakt de wind wat in en klapt en zwabbert het grootzeil behoorlijk. Toch zijn we al om 17.00 uur in Vlissingen. Ik bel Auke, die heeft geen tijd, zit in de auto en hij belt morgen terug. We varen naar de Haringvreter, daar is het ook niet druk en zoooooo stil. We weten nog niet wat we doen morgen, nog blijven of naar huis. We wachten het weer af. Uiteindelijk toch op huis aan gegaan.

 

We hebben een mooie zeilvakantie gehad, zijn 5 weken weg geweest, met prachtig weer, veel gezien, alles op gemak gedaan. We hebben echter nog een week tot de beschikking, zijn nog niet klaar. We willen nog op fiets naar onze dochter Eefje in Tilburg van de week, donderdag en vrijdag en dan misschien nog zaterdag en zondag varen en dan gaan we weer beginnen aan het gewone leven. In de komende winterperiode gaan we bedenken wat we volgend jaar willen gaan doen.

 

zeilboot Harrewar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb